Ingredienser
600 g kveitemjøl
eller 50/50 av kveitemjølmjøl og fullkornsmjøl
1/2 pk gjær
1 ts salt
2 ss olivenolje
1 egg
2 dl vatn
2 dl mjølk
Fyll
Alt av ønske. Eg nytta:
- pesto
- skinke
- chorizo
- ost
- soltørka tomat
Framgangsmåte
Bland ingrediensane i ein bakebolle; hugs at vatnet og mjølka skal vere fingervarm. Elt deigen til den blitt glatt og smidig i 8-10 min på middels hastighet. Hev deigen i ein times tid og kjevle den ut til eit rektangel på ca 30x40 cm. Smør på det du måtte ønske av fyll. Skjær deigen i fire remser og legg dei opp på kvarandre. Skjær så "stabelen" i "bunkar" som du legg lagvis i ei godt smurt brødform, med kantane vendande opp. Etterhev i ca 45 min. Steik brødet i omnen på 200 grader i ca 45 min, til det er gjennomsteikt. Når du dunkar på det skal det vere ein "hol" lyd. Kvelv brødet ut av forma og server det nysteikt.
Til kva anledning kunne du tenkt deg å bake stablebrød? :)
Dette må jo være perfekt på tapas bordet! Skal prøves ganske snart! Gleder meg!!!
SvarSlettDette må jo være perfekt på tapas bordet! Skal prøves ganske snart! Gleder meg!!!
SvarSlett