Me er heldige ute i Austevoll som har har lett tilgang til havets delikatesser. Pappa er ein ivrig hobbyfiskar og for tida er det sjøkreps som blir halte opp i teiner frå sjøen. Eg var med han ein dag på kjøkkenet når han skulle koke sjøkreps.
Den mest humane måten å ta livet av skalldyr på, er å la de ligge i ei sørpa av isvatn i 20- 30 minutter, eller stikka dei mellom augene med ein skarp kniv. For å lamma levande skalldyr kan de ligge i frysaren i 1 time (men ikkje lenger, då vil kjøttet bli fryst).
Ha 2,5 ss salt pr liter vatn i ein kjele og kok opp. Ha sjøkrepsen oppi og vent på nytt oppkok. La det småkoke i maks 5 minutter. Ta kjelen av plata og sett til avkjøling utandørs.
Sjøkreps smakar nydeleg med kvitt brød, majones og eit glas, kald kvitvin.
Detta såg ut som berre lekkert.
SvarSlettTakk for oppskrift
Er litt usikker på kokemetoden, først i kokende vann så vente på nytt oppkok for deretter å småkoke i 5 minutter ? Høres ut som oppskrift på viskelær for meg.
SvarSlettOpp i kokende vann så trekke i maks 5 min (varmen står på- men ikke koke opp).
Ferdig, men husk der finnes små kreps og store kreps så dette kan varieres noe begge veier. (nett so med hummeren)
mvh
Øivind / Godvik
Jeg har også mest tro på på 5 min i ferdig kokt vann. Fikk tilsvarende råd fra de beste krepsekara
SvarSlettHei,jeg har hatt den glede å nytt, ferske kreps fra Austevoll,men i dag må jeg ta til takke med frosne fra Rema!
SvarSlettSå bare etter tipps om tilberedning,har brukt asparges og krydder smør ved grilling,og noe godt lyst brød til.
Tenkte å trekke dem i fem min.i dag, og majo.med godt brød!Kanskje en Arvesølv og finne noe shampis. i kelleren,som etterfølger!
God helg!
Hei. Har kjøpt råfryste (fryst levende) av en kollega. Aner ikke hvordan de skal tines og kokes/trekkes. Takknemlig for tips:-)
SvarSlettDreier seg om sjøkreps altså;-) Glemte visst å skrive det.
SvarSlettJeg har kokt/trukket frossen rå sjøkreps, totalt i 10 min. De ble melne i konsistensen, hva gjør jeg galt 🤔
SvarSlettHei. Først må de tines i kaldt vann. Legg de i ei gryte og ta i kaldt vann fra springen. La de stå på kjøkkenet til de er tint. Poenget er å tine de sakte for ikke å ødelegge kjøttet.
SlettMå aldri kokes direkte fra fryst tilstand
Fått ei kasse med sjøkreps i is. Aldri kokt sånn før. Skal jeg slippe de opp i kokende vann eller skal jeg tine de i kaldt vann først. Står litt forskjellig.
SvarSlett