Karbonadekakene
til bestemor, Marta, er det mange som har etterspurt oppskrift på. Dei er rett og slett knallgode og verdt å prøve. Så gode at
dei var ein av smårettane, Marta, hadde som nattmat i bryllaupet sitt. Skal ikkje
nemne namn, men at enkelte åt 6-7 stk. er
ingen hemmeligheit;o)
Karbonader kan brukast som ein del av
koldtbord eller tapasbord. Andre tips er å servere dei med potet-/ fruktsalat eller til kvelds med
speilegg attåt :o)
Ingrediensar
1 pk kjøttdeig
2 pk karbonadedeig
2 ss toppa potetmjøl
1 ts pepar
1,5 ts salt
ca. 5 dl vann
1 buljongterning (kok opp med vatnet og avkjøl)
2 egg
1 løk (raspa)
Kvardagstipset!
Å spe ut karbonadedeigen med havregryn, brødsmula, kokt ris, couscous, rivne grønsaker- som t.d gulrøter og squash, er ein fin måte å drøye karbonadedeigen på.
Bland alle ingrediensane (forutan buljonvatnet) i ei kjøkkenmaskin med eltekrok for kjøtt.
Spe på med væske, slik at farsen blir passeleg fast. Steik ein "prøvekarbonade" for å sjekke om konsistensen er riktig.
Spe på med væske, slik at farsen blir passeleg fast. Steik ein "prøvekarbonade" for å sjekke om konsistensen er riktig.
Farsen bør stå min. 15 min., men kan også stå i kjøleskåpet natta over.
Form farsen til den storleiken du ynskjer karbonadane. Veldig greit å forme dei med ei stor spiseskjei og trykke dei litt "flate" slik at dei er lettare å få gjennomsteikt.
Steik karbonadane i smør, i nokre minuttar på kvar side.
Serveres med ein gong eller frys dei og ha dei på "lur" til anledningen byr seg :o)
Det ble nydelige karbonader, en ny favorittoppskrift i heimen ;-)
SvarSlettÅ så kjekt at du likte karbonadane og tusen takk for varmande kommentar :)
SvarSlettIngrediensar
SvarSlett1 pk kjøttdeig
2 pk karbonadedeig
1pk er det 400gram ?
Hvor mange karbonader gir denne oppskriften? Sånn ca? :)
SvarSlettCa. 30 stk, avhengig av størrelse. Lykke til :)
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettTakk for en kjempe god oppskrift på saftige og deilige karbonader.
SvarSlettDenne skal jeg nok skrive ned og fortsette å bruke :D
Denne oppskriften skal jeg prøve i dag. Blei sulten bare av å se bildene.😀
SvarSlettKjempegode karbonade.Jeg bruker 1ts.bakepulver i deigen,da eser de ut litt.
SvarSlett1 teskje pepper på 1,5 kg deig?? Og like lite salt. Dette var da fryktelig lite med krydder for så mye kjøtt?
SvarSlettEr mye smak i buljongen(og salt) som skal i, så oppskriften er helt sikkert rett 🙂
Slett