Minstasysto, Hanne Lise, er ein habil kokk på kjøkenet. Trass i at ho sterkt svaksynt, diskar ho opp med dei lekraste rettar. Oreokaka er ein av spesialitetane hennar og sist ho laga denne herligheten var me linseluser på kjøkenet hennar :)
Ingrediensar
3 pk oreokjeks
100 g smør, smelta
2 pk Tine kremost, naturell
2,5 dl melis
3 dl kremfløyte
2 ss sukker
1 pk Toro lys sjokolademousse
3 dl mjølk (til moussen)
Hovudingrediensen; amerikanske oreokjeks :)
Ha 1,5 pk oreokjeks i ein pose og bruk eit kjevle til å knuse dei. Bland i smelta smør.
Bruk ei rund form på ca. 26 cm i diameter og trykk dei knuste kjeksene godt ned slik at botnen blir fast.
Rør kremost og melis til ein jamn masse, gjerne med ein handmiksar. Pisk 1,5 dl kremfløye saman med 1 ss sukker i ein annan bolle og bland det med kremostblandinga.
Smør ostekremen over kjekslaget og strø over med 0,5 pk knuste oreokjeks.
Lag sjokolademoussen etter anvisning på pakken og smør den over ostekremen. Pynt med 0,5 pk knuste oreokjeks. La kaka stå ca. ein time i kjøleskåpet.
Pisk resten av fløyten med 1 ss sukker og smør det på toppen av kaka. Pynt med 0,5 pk knuste oreokjeks og ringle over sjokoladesaus. La oreokaka stå kjølig nokre timar, aller helst til neste dag, før den blir servert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)