Så dommen er klar: "Lagar du graskarlykt til Halloween, anbefalar me deg også å lage ein deilig, smakfull graskarpai!"
Ingrediensar
Paibotn:
Ca. 1 kg greskarkjøt
180 g kveitemjøl
1/2 ts salt
1 ts sukker
120 g smør, kaldt i terningar
Ca. 2 ts iskaldt vatn
Fyll:
100 g brunt sukker
1 ts kanel
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts salt
1 knivsodd malt muskatnøtt
3 egg
3 1/2 dl Vikingmjølk
Skjær graskarkjøtet i mindre bitar og damp det maurt i ein dampkjele eller kok det i vatn i 15- 20 minuttar. Avkjøl.
Lag paideigen ved å ha kveitemjøl, salt, sukker og smør i ein foodprocessor og kjør til smøret er smuldra opp. Tillsett vatnet og kjør akkurat til deigen er sludrete.
Press deigen saman til ein klump og pakk den inn i plastfolie. La den kvile i kjøleskåpet i minst 1 time.
Lag fyllet ved å ha det kokte graskarkjøtet i ein foodprocessor saman med resten av ingrediensane til fyllet og kjør knivane rundt til alt er godt blanda.
Smør ei paiform med smør eller olje. Trykk deigen utover i forma og opp langs kantane. Prikke botnen med ein gaffel. Sett forma tilbake i kjøleskåpet i 20 minuttar.
Sett omnen på 190 grader. Lag ein runding av eit bakepapir som passar ned i paiforma pluss oppover kanten. Legg det ned i paiforma og fyll det med tørre erter eller liknande. Steik botnen på nederste rille i 15 minuttar. Ta ut ertene og bakepapiret. Senk varmen til 180 grader og steik botnen vidare i 15 minuttar.
Ha fyllet opp i det forsteikte paiskalet og sett paien tilbake i steikeomnen. Steik i ca. 45 minuttar.
Avkjøl paien på rist. Server gjerne med ein raus klatt krem eller is.
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlett