"At Gud fant opp sjokolade, er beviset på at han vil vi skal være lykkelige", heiter det. Uansett ligg det mykje glede i å bake ei deilig sjoladekake og invitere nokon du er glad i til å smake. Denne konfektkaka er blitt ein av mine favorittar. Antakelegvis fordi den inneheld noko av det eg likar aller best; sjokolade og pistasjenøtter! :)
Ingrediensar
Kakedeig:
3 egg
3 dl sukker
3 dl kveitemjør
2 ss vaniljesukker
6 ss kakao
1/2 ts salt
150 gr smelta smør
2 ss Baileys
50 gr mørk sjokolade, hakka
Glasur:
100 gr mørk sjokolade
1/2 dl fløyte
25 gr smør
Karamelliserte pistasjenøtter:
50 gr pistasjenøtter utan skall
3/4 dl muscovasukker/ brunt rørsukker
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1. Bland alle ingrediensane (ikkje visp) og hell deigen i ei smurt, rund form (24cm).
2. Steik på 175 grader i ca 20 minutter på nederste rille. Kaka skal vera litt "lealaus" i midten når du tar den ut.
3. La kaka avkjølast heilt før du har på glasuren.
4. Glasur: smelt sjokoladen og smøret på svak varme. Rør i fløyten. Fordel glasuren over kaka og la den renne nedover sidene.
5. Karamelliserte pistasjenøtter: hakk nøttene grovt, rist de i ei tørr steikepanne, strø over sukker, salt og bakepulver.
6. La sukkeret karamelliserast på svak varme mens du rører ofte, til det får ein fin gyllenbrun farge. Strø over kaka når det er avkjølt. Dekorer evnt. med fiken skåret i to.
Kaka står til avkjøling |
Kaka klar til pynting |
Husk å røre ofte i de karamelliserte nøttene. |
Pistasjenøttene til avkjøling |
Kaka ferdig pynta. |
Mmm... du må berre smake litt til! ;) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)