tirsdag 17. juli 2012

Vaniljepudding

Vaniljepudding er veldig greit å lage når du har eggeplommer til overs. Enkel å lage og smakar nydeleg saman med friske bær.




Ingrediensar
3 ss maisenna
100 gr sukker
3 dl kremfløyte
4 eggeplommer
frø av 1 vaniljestang
50 gr smør


Bland saman sukker, maisenna og halvparten av kremfløyten i ein kjele. Varm på middels varme under stadig omrøring.






 Tilsett eggeplommer, resten av kremfløyten og vaniljefrøene. Rør til det tjuknar. Hell vaniljepuddingen i ein bolle og avkjøl kort.





Rør inn romtemperert smør og dekk med plastfolie.







Pisk vaniljepuddingen litt opp før den skal serverast. 


3 kommentarer:

  1. Super oppskrift! Denne kjem på bordet i kaffibesøket i morgon! Eg var på'jakt etter noko glutenfritt med vanilje som kunne serverast saman med bær, og dette ser ut til å vera midt i blinken!
    Takk :-)

    SvarSlett
  2. Å, så fint! Håpar desserten falt i smak :)

    SvarSlett
  3. Dette så sykt godt ut. Trengte å bruke opp eggeplommer på noe, og dette ser helt perfekt ut!
    Takktakk =)

    SvarSlett

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)