Ordtaket: ”Det enkle er ofte det beste”, passer bra til
beskrivelsen av denne gode kanelkaka som du lagar på 1-2-3!
Eg smakte den første gang av ei god veninne og var så heldig
og fekk oppskrifta hos henne. Eldstemann sa faktisk her om kvelden når han
smakte den at: ”Detta e` den besta kako du baka, mamma!” :) Om det var i
begestring for å bli servert kakestykke seint på kveld og at han i tillegg var
høg på sukker, det veit eg ikkje, men dette er nok den platekaka eg bakar mest
fordi kidsa er så glad i den :)
Kanelkaka er av namnet ei krydderkake, som i tillegg er
toppa med sjokoladeglasur. Kefir, med natron som hevemiddel, er med på å gjere
den utrulig saftig og porøs. Den inneheld ikkje egg, så du ”slepp”
kjøkkenmaskin til å piske eggedosis. Med
enkel ”handamakt” rører du ingrediensane saman og vips er kaka ferdig.
Tusen takk, Silje, for ei knallgod oppskrift! :)
Ingrediensar
Kakerøre:
600 gr kveitemjøl
600 gr sukker (kan reduserast med 100 gr)
180 gr smelta smør
7,5 dl kefir
1 pk kanel (14 gr)
3 ts natron
Sjokoladeglasur:
360 gr melis
1,5 ss kakao
3 ts vaniljesukker
6 ss melk
75 gr smelta smør
Sikt dei tørre ingrediensane i ein bakebolle. Bland saman smelta smør og kefir, slik at det blir lunka. Spe denne blandinga i bakebollen mens du rører med håndvisp.
Visp til du får ei glatt og smidig røre.
Hell røra over på ei stor bakepapirkledd plate og steik kanelkaka i ca 30 min, midt i omnen på 180 grader.
Lag sjokoladeglasur ved at du smeltar smør, tilsetter melk og rører inn dei øvrige ingrediensane.
Mmm... Prøv og kjenn lukta av nybakt kake i huset :)
Prøvde kaken i barnebursdag og smårollingene elsket den!
SvarSlettNå har jeg akkurat tatt ut denne kaken av ovnen, så det blir spennende å prøve ;-)
SvarSlettDen hørtes veldig god ut ;-)
Ha en god dag ;-) Hilsen Hilde
Kjekt å høyre at du har prøvd kaka. Håpar den falt i smak :)
SvarSlett