onsdag 18. juli 2012

Sunne frukt- og nøtteboller

Desse bollane er sunne og fiberrike og er eit godt alternativ til vanlege kveitebollar. Dei er veldig grei å ha med som nistemat eller som tilbehør til ei suppe eller salat (men då utan sukker).




Ingrediensar
5 dl skumma melk
1 dl creme fraiche
50 gr gjær
3,5 ss brunt sukker (sløyfast viss bollane skal brukast til suppe eller salat)
0,5 ts salt
700 gr grovbakstmjøl
160 gr frukt, eks hakka epler, tørka aprikos/fiken/svisker

Bland saman melk, creme fraiche og gjær i ein kjele og varm opp på svak varme til den er fingervarm.



Ha mjølet opp i ein bakebolle



Bland inn dei tørre ingrediensane



Tilsett fruktblandinga




Spe på med væske og elt i ca 10 minutter på middels hastighet.




La deigen heve til dobbel storleik i ca 45 min, i ein bakebolle tildekka med plastpose/- folie. Del deigen i like emner,trill runde boller og sett til etterheving i ca 45 minutter. Pensle bollane og sett dei til steiking, midt i omnen på 220 grader i 10-12 minutter.

Tips: smør bakebordet med litt margarin; då er bollane lette og trille ut.





Avkjøl bollane på rist.



Bollane smakar like godt "naturell" som med pålegg på. Frys dei gjerne og la ungane få dei med som nistemat når dei har turdag i barnehagen.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)