Mmmm.... Superluftig sjokolademousse som alle i familien vil like :)
Ingrediensar
(6 porsjonar)
100 gr mørk sjokolade
50 gr smør
1 ss kald, sterk kaffe
4 eggekviter
1 ts SP (Sponge Cake Stabilizer) eller palzankrem
75 gr sukker
Smelt sjokolade og smør i bolle over vannbad eller i mikroen. Tilsett kaffe.
Pisk eggekviter tilsatt SP.
Tilsett sukkeret, litt om gangen, under piskingen.
Pisk til marengsen er lys og "fluffy".
Tilsett 1/3 av eggekviten i sjokoladerøra. Bland og tilsett ytterligare 1/3. Rør til slutt inn siste del av eggekviten.
Fordel moussen i små porsjonglass og sett moussen i kjøleskåpet i ca. 2 timar.
Smakar fortreffeleg med friske bær eller piska krem.
Denne desserten skal prøvast når me e heime igjen....Såg godt ut:)
SvarSlett