onsdag 2. desember 2015

Bestemor Martas riflekjeks

Riflekjeks eller sprutkjeks som me kalla dei, har vore i familien så lenge me kan hugse. Bestemor Marta, lagar alltid sprutkjeks til jul, men sidan dei er så populære, sett ho ei knåe i ny og ne, ellers på året også :) Desse kjeksene smeltar på tunga og er aldeles nydelige. Deigen er farlig god også ;) Kanskje er sprutkjeks blant dine favorittar?



Ingrediensar

500 gr smør
500 gr sukker
2 egg
3 ss fløyte
2 ts bakepulver
500 gr kveitemjøl
300 potetmjøl
3 ts vaniljesukker





Rør smør og sukker kvitt. Ha i to sammenpiska egg. Deretter fløyte og vaniljesukker og til slutt kveitemjøl, potetmjøl og bakepulver.
Sett kjølig i minimum 2 timar; gjerne natta over.
Press deigen gjennom ei kakesprøyte beregna for mørdeig eller bruk kjøttkvern med riflemønster.

Steikes midt i omnen på ca 175 grader i 10 min. Kjeksene skal være lyse, men litt gylden i kantane. Avkjøl på rist.

Oppbevar kjeksene i tett kakeboks. Eit tips kan vere å pakke ein liten haug inn i cellofanpapir, knyte til med eit fint slikebånd og vips så har du ei fin og smakfull gåve du kan gi til ein ven!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)