lørdag 5. desember 2015

Fløytegratinerte poteter

Fløytegratinerte poteter, med krema konsistens og eit gylden lag ost på toppen, kan anbefalast til dei fleste kjøtrettar. Med litt kvitlauk i, smakar potetene ekstra godt. 

Ingrediensar


(til ca. 6 personar)
1 kg poteter
5 dl mjølk
1,5 ts salt
riven muskat
1 fedd kvitlauk 
3 ss graslauk
0,6 dl kremfløyte

Skrell potetene og skjær dei i like tynne skjever. Bland poteter, mjølk, salt og litt riven muskat i ein kjele. Kok på låg varme i åtte minuttar under omrøring. Mjølka vil gradvis tjukna og bli fløyteaktig i konsistens. Medan potetene koker, forvarm omnen til 220 grader. 
Gni sidene av ei eldfast form med ei sida av eit delt kvitlauksfedd. Ha halvparten av potetene i forma. Dryss over hakka graslauk og fordel halvparten av fløyten. Ha i resten av potetene og kvelv i den kokvarme mjølka. Ha over resten av fløyten. Bak i 35-40 minuttar til det boblar langs kantene og potetene har gyldenbrune flekkar på toppen.
 La stå i fem  minuttar før servering. Du kan også lage den nokon timar i forkant. La den kjøle av og varn opp i 15 minuttar på 220 grader før servering. Dersom du har restar til overs er de nydelege, kald eller oppvarma :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)