tirsdag 17. juli 2012

Korleis koke sjøkreps....

Me er heldige ute i Austevoll som har har lett tilgang til havets delikatesser. Pappa er ein ivrig hobbyfiskar og for tida er det sjøkreps som blir halte opp i teiner frå sjøen. Eg var med han ein dag på kjøkkenet når han skulle koke sjøkreps.



Den mest humane måten å ta livet av skalldyr på, er å la de ligge i ei sørpa av isvatn i 20- 30 minutter, eller stikka dei mellom augene med ein skarp kniv. For å lamma levande skalldyr kan de ligge i frysaren i 1 time (men ikkje lenger, då vil kjøttet bli fryst).





Ha 2,5 ss salt pr liter vatn i ein kjele og kok opp. Ha sjøkrepsen oppi og vent på nytt oppkok. La det småkoke i maks 5 minutter. Ta kjelen av plata og sett til avkjøling utandørs.




Sjøkreps smakar nydeleg med kvitt brød, majones og eit glas, kald kvitvin.



2 kommentarer:

  1. Detta såg ut som berre lekkert.
    Takk for oppskrift

    SvarSlett
  2. Er litt usikker på kokemetoden, først i kokende vann så vente på nytt oppkok for deretter å småkoke i 5 minutter ? Høres ut som oppskrift på viskelær for meg.
    Opp i kokende vann så trekke i maks 5 min (varmen står på- men ikke koke opp).
    Ferdig, men husk der finnes små kreps og store kreps så dette kan varieres noe begge veier. (nett so med hummeren)
    mvh
    Øivind / Godvik

    SvarSlett

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)