søndag 23. september 2012

Fløyelsmjuk trollkrem

Kvifor lage komplisert og tidkrevande dessert når ein kan lage noko så enkelt og fantastisk som trollkrem? Eg hadde verken smakt eller lagt trollkrem før og var ikkje klar var over at denne klassiske norske desserten smakte så godt. 
Prøv og bedøm sjølv :) Ingrediensar

(ca 4 porsjonar)
2 eggekviter
1 ts vaniljesukker
2 dl tyttebær
1,5 dl sukker

Tips!
Du kan bytte tyttebæra ut med andre bær. Du kan også bruke fleire typar bær samtundes. 
Ha alle ingrediensane saman i ein kjøkenbolle og visp saman.

Visp i 5-8 minuttar til du har eit tjukt, rosa skum. Du kan med fordel vende inn ekstra 2 dl tyttebær dersom du vil ha meir bær i desserten.
Pynt med nokre tyttebær og server trollkremen med det same. 
e

1 kommentar:

  1. Har akkurat laget trollkrem for første gang, og ble overrasket hvor lettvint og raskt det gikk 😀 Vi skal servere det med vafler og jeg tror det blir veldig godt. Brukte ikke nyplukkede bær, men opptinte hele bær fra butikken. Bærene er kanskje litt bitrere en nyplukkede så jeg måtte smake til med mer sukker også tok jeg ca 1 ts vaniljeekstrakt i, det hjalp en masse! Ble noen bær igjen fra pakken, de skal jeg pynte med og legge på borde hvis noen vil ha litt ekstra. 😀 Må jo ut i skogen å plukke tyttebær, så jeg kan lage dette flere ganger 😊 Tusen takk for fint innlegg, oppskrift og inspirasjon på kjøkkenet!

    SvarSlett

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)