torsdag 19. juli 2012

"Kjøttkake på panno"

Ei "by"veninne av vår kjære tante, var invitert til Austevoll på middag. Ho hadde fått vite at ho skulle få "kjøttkake på panno". Ho forventa ein tradisjonell kjøttkakemiddag i brunsaus, så overraskelsen var stor då ho fekk servert ei stor kjøttkake på steikepanna. Som humoristisk bergenser uttalte hun en smule månebeddotten: "Jeg trodde mye var stort på Austevoll, men at også kjøttkakene skulle var store, det var jeg ikke klar over" :)

Kor denne retten kjem frå veit eg ikkje, men at den er kjempe god; det kan eg garantere :) Den blir ofte servert i Melingen/ Sleire- familien og er etter kvart blitt ein tradisjonsrik rett. Grunnen til at den har fått sitt navn, er så enkelt som at i staden for å steike mange små kjøttkaker, blir heller heile farsen steikt på ei stor steikepanne. Tilbehøret er litt annleis også. I staden for brunsaus, blir kjøttkaka servert med nydeleg kålstuing, gulrot, brokkoli og poteter.





Kjøttfarsen er teken utgangspunkt i oppskrifta "Bestemor Marta's karbonader", skriven tidligare på bloggen.



Ha smør i ei steikepanne og hell farsen oppi. Du kan med fordel steika farsen på to steikepanner,avhengig av mengde farse.



Del kjøttkaka i fire deler og la det steike til den er gyldenbrun.



Snu delane og steik på same måte.




Prøv denne gode retten; den er å anbefale året rundt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)