søndag 15. juli 2012

Sjokolademousse


Mmmm.... Superluftig sjokolademousse som alle i familien vil like :) 

Ingrediensar
(6 porsjonar)
100 gr mørk sjokolade 
50 gr smør
1 ss kald, sterk kaffe
4 eggekviter
1 ts SP (Sponge Cake Stabilizer) eller palzankrem
75 gr sukker








Smelt sjokolade og smør i bolle over vannbad eller i mikroen. Tilsett kaffe.






Pisk eggekviter tilsatt SP. 







Tilsett sukkeret, litt om gangen, under piskingen.





Pisk til marengsen er lys og "fluffy".






Tilsett 1/3 av eggekviten i sjokoladerøra. Bland og tilsett ytterligare 1/3. Rør til slutt inn siste del av eggekviten.





Fordel moussen i små porsjonglass og sett moussen i kjøleskåpet i ca. 2 timar.






Smakar fortreffeleg med friske bær eller piska krem.



1 kommentar:

  1. Denne desserten skal prøvast når me e heime igjen....Såg godt ut:)

    SvarSlett

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)