mandag 30. juli 2012

Silje`s gode kanelkake


Ordtaket: ”Det enkle er ofte det beste”, passer bra til beskrivelsen av denne gode kanelkaka som du lagar på 1-2-3! 

Eg smakte den første gang av ei god veninne og var så heldig og fekk oppskrifta hos henne. Eldstemann sa faktisk her om kvelden når han smakte den at: ”Detta e` den besta kako du baka, mamma!” :) Om det var i begestring for å bli servert kakestykke seint på kveld og at han i tillegg var høg på sukker, det veit eg ikkje, men dette er nok den platekaka eg bakar mest fordi kidsa er så glad i den :)

Kanelkaka er av namnet ei krydderkake, som i tillegg er toppa med sjokoladeglasur. Kefir, med natron som hevemiddel, er med på å gjere den utrulig saftig og porøs. Den inneheld ikkje egg, så du ”slepp” kjøkkenmaskin til å piske eggedosis.  Med enkel ”handamakt” rører du ingrediensane saman og vips er kaka ferdig.

Tusen takk, Silje, for ei knallgod oppskrift! :)


Ingrediensar

Kakerøre:
600 gr kveitemjøl
600 gr sukker (kan reduserast med 100 gr)
180 gr smelta smør
7,5 dl kefir
1 pk kanel (14 gr)
3 ts natron

Sjokoladeglasur:
360 gr melis
1,5 ss kakao
3 ts vaniljesukker
6 ss melk
75 gr smelta smør

Sikt dei tørre ingrediensane i ein bakebolle. Bland saman smelta smør og kefir, slik at det blir lunka. Spe denne blandinga i bakebollen mens du rører med håndvisp. 


Visp til du får ei glatt og smidig røre.Hell røra over på ei stor bakepapirkledd plate og steik kanelkaka i ca 30 min, midt i omnen på 180 grader.
Lag sjokoladeglasur ved at du smeltar smør, tilsetter melk og rører inn dei øvrige ingrediensane.Mmm... Prøv og kjenn lukta av nybakt kake i huset :)

3 kommentarer:

 1. Prøvde kaken i barnebursdag og smårollingene elsket den!

  SvarSlett
 2. Nå har jeg akkurat tatt ut denne kaken av ovnen, så det blir spennende å prøve ;-)
  Den hørtes veldig god ut ;-)
  Ha en god dag ;-) Hilsen Hilde

  SvarSlett
 3. Kjekt å høyre at du har prøvd kaka. Håpar den falt i smak :)

  SvarSlett

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)