Ungdomen i huset veks til og er så vidt byrja å vise interesse for korleis ein lagar mat. Tenkte at det kunne vera greit å ha framgangsmåten på korleis ein lagar brun saus, på bloggen, slik at han lett kan lage seg middag ein dag mor og far ikkje er heime :)
Ingrediensar
( til ca. 4 personar)
2 ss smør
2 ss kveitemjøl
1/2 lauk
1/2 liter vatn
1 buljonterning (kjøt)
salt og pepar
Start med å smelte smør i ei steikepanne. Ha mjølet opp i og rør saman. Ha varmen på ca 5-6.
Etter kvart vil mjølblandingen byrja å bli gylden på fargen; den skal bli brun. Hugs å røre ofte.
Mot slutten av tida blir mjølblandinga veldig varm og det er lett for at den svir seg. Skru gjerne varmen ned på 4. Rør heile tida til det er blitt ein fin brunfarge. Hell blandinga opp i ein kasserolle, ha vatn opp i og rør saman.
Tilset salt, pepar, ein buljonterning og gjerne ein halv lauk. La brunsausen småkoke i ca. 5 minuttar medan du rører innimellom.
Dersom du ynskjer ein litt mørkare farge på sausen, har du bittelitt sukkerkulør opp i.
Rør godt rundt og sausen er ferdig!
Brun saus smakar veldig godt med kjøtkaker. Er du heldig finn du nokre i frysaren. Dei må småkoke i sausen i ca. ein halv time. Middagspølse er også veldig godt opp i. Kok poteter i ca. ein halv time og ja, du må også ha grønsaker til! Gulerøter til dømes, treng kokast i 10-12 minuttar.
Me forventar ikkje eit slikt måltid enda, men med tid og stund lar det gjere ;) Lukke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)