Bente er ei driftig trebarnsmor som
ikkje bakar reint sjeldan, til tross for ein krevjande jobb ved sida av morsrollen. Går vel ikkje ei veke utan at frysaren får nytt påfyll av nydelege rundstykker
og rykande ferske brød. Kjem ein på besøk har ho alltid eit lager med bakevarer :-)
Når eg skulle lage paibotn for fyrste
gong var det nettopp denne driftige dama eg ringde. Like etter plinga denne
gode paioppskrifta inn på telefonen min.
Oppskrift til 1 paibotn:
100 g smør
150 g mjøl
75 g ost
2-3 ss vatn.
Kna alt i hop. Smøret skal ikkje
smeltast, men knaast inn i mjølet med resten. Ha i paiform og forsteik på 200 gradar
i 10 min.
Pensle med litt olje
Fyll
1 finhakka purreløk
1
boks picnicskinke i terningar
200
g ost i terningar
2
kvitlauksbåtar
4
egg
2
dl crème fraiche
Eg hadde tilfeldigvis bacon liggande då paien blei laga. Dette steikte eg og hadde med som fyll. Veeeeeldig godt.
Bland alt i saman og ha det i den forsteikte paibotnen.
Bland
alt i saman og ha det i den forsteikte paibotnen.
Steik
ved 175 grader i 40 min.
Server
med salat og nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)