Pikekyss, også kjent som marengstoppar er enkle å lage og smaker
himmelsk godt. Kva storleik
dei skal ha er "smak og behag". Sjølv synes eg dei er best når dei er ein
munnfull, då får du deg eit passe stort sukkerkikk :)
Det fine med marengs er at
den kan oppbevarast lenge i ein tett
kakeboks. Då har du noko søtt og godt på lur dersom du får uventa besøk.
Oppskrift
4 eggekvitar
50 g sukker pr. eggekvite.
Skil kviten frå eggeplommane, pass på at det ikkje er spor av
eggeplomme i bollen du skal mikse i. Er du ikkje nøye med dette vil ikkje
eggekviten bli stiv.
Bruk ein miksar til å pisking av eggekvitane, ha i litt og litt sukker
om gongen. Røra er ferdig når du kan snu bollen oppned utan at noko renn ut.
Bruk ein kakesprut , eventuelt ein
brødpose med tipp som du fyller med marengsmassen. Sprøyt små, fine toppar
på eit bakepapirkledt steikebrett.
Steik marengstoppane på 100°C i ca. 45 min., ( litt
lenger om dei er store ). Skru av omnen og la dei stå der 1 time.
Desse pikekyssa kan du med hell servere gjestar som stikk innom. Dei er også fine å pakke inni cellofanpapir å gje vekk i presang, ELLER du kan finne fram ei god bok, ein svart kopp kaffi og nyte ein munnfull sjølv :) Her og her er eit tips til kva du kan bruke eggeplommane til.
Ha ein fin mandag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)