Fordelane med vaflane er at dei enkle å lage, glutenfrie og har lang haldbarheit dersom dei blir oppbevarde i tett kjeksboks. Lagar du desse har du alltid noko å servere gjestar som kjem på besøk.
Ingrediensar
4 egg
250 g smør
250 g sukker
1 pk potetmjøl
3 ts bakepulver
250 g smør
250 g sukker
1 pk potetmjøl
3 ts bakepulver
Skil eggekviter og -plommer. Start med å piske eggekvitene til dei er "fluffy". Tilset ei og ei eggeplomme medan kjøkenmaskina går. Til slutt dryssar du sukkeret opp i og piskar til det blir eggedosis.
Smelt smør og rør det inn. Sikt potetmjøl og bakepulver og vend det inn til du får ei jamn røre.
Bestemor plar lage ei slik røre på føremiddagen og steik dei etter middagsluren. Altså; la røra stå kjølig nokre timar før du steik vaflane :)
Pensle vaffeljernet med smør og steik vaflane til dei er gyldenbrune.
Oppbevar vaflane i tett kjekboks. Eit tips er å server desse saman med trollkrem. Mmm, nydeleg :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)