tirsdag 17. juli 2012

Korleis koke sjøkreps....

Me er heldige ute i Austevoll som har har lett tilgang til havets delikatesser. Pappa er ein ivrig hobbyfiskar og for tida er det sjøkreps som blir halte opp i teiner frå sjøen. Eg var med han ein dag på kjøkkenet når han skulle koke sjøkreps.



Den mest humane måten å ta livet av skalldyr på, er å la de ligge i ei sørpa av isvatn i 20- 30 minutter, eller stikka dei mellom augene med ein skarp kniv. For å lamma levande skalldyr kan de ligge i frysaren i 1 time (men ikkje lenger, då vil kjøttet bli fryst).





Ha 2,5 ss salt pr liter vatn i ein kjele og kok opp. Ha sjøkrepsen oppi og vent på nytt oppkok. La det småkoke i maks 5 minutter. Ta kjelen av plata og sett til avkjøling utandørs.




Sjøkreps smakar nydeleg med kvitt brød, majones og eit glas, kald kvitvin.



9 kommentarer:

  1. Detta såg ut som berre lekkert.
    Takk for oppskrift

    SvarSlett
  2. Er litt usikker på kokemetoden, først i kokende vann så vente på nytt oppkok for deretter å småkoke i 5 minutter ? Høres ut som oppskrift på viskelær for meg.
    Opp i kokende vann så trekke i maks 5 min (varmen står på- men ikke koke opp).
    Ferdig, men husk der finnes små kreps og store kreps så dette kan varieres noe begge veier. (nett so med hummeren)
    mvh
    Øivind / Godvik

    SvarSlett
  3. Jeg har også mest tro på på 5 min i ferdig kokt vann. Fikk tilsvarende råd fra de beste krepsekara

    SvarSlett
  4. Hei,jeg har hatt den glede å nytt, ferske kreps fra Austevoll,men i dag må jeg ta til takke med frosne fra Rema!
    Så bare etter tipps om tilberedning,har brukt asparges og krydder smør ved grilling,og noe godt lyst brød til.
    Tenkte å trekke dem i fem min.i dag, og majo.med godt brød!Kanskje en Arvesølv og finne noe shampis. i kelleren,som etterfølger!
    God helg!

    SvarSlett
  5. Hei. Har kjøpt råfryste (fryst levende) av en kollega. Aner ikke hvordan de skal tines og kokes/trekkes. Takknemlig for tips:-)

    SvarSlett
  6. Dreier seg om sjøkreps altså;-) Glemte visst å skrive det.

    SvarSlett
  7. Jeg har kokt/trukket frossen rå sjøkreps, totalt i 10 min. De ble melne i konsistensen, hva gjør jeg galt 🤔

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Først må de tines i kaldt vann. Legg de i ei gryte og ta i kaldt vann fra springen. La de stå på kjøkkenet til de er tint. Poenget er å tine de sakte for ikke å ødelegge kjøttet.

      Må aldri kokes direkte fra fryst tilstand

      Slett
  8. Fått ei kasse med sjøkreps i is. Aldri kokt sånn før. Skal jeg slippe de opp i kokende vann eller skal jeg tine de i kaldt vann først. Står litt forskjellig.

    SvarSlett

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)