tirsdag 30. juli 2013

TrøffelkakeTrøffelkake er ei kake som er blitt ein klassikar i vår familie. Du kan vel seie at dette er ei "finare" sjokoladekake som høver godt til servering i til dømes bursdagar, bryllaup og dåpar. Med nydeleg smak av sjokolade og rom slår denne an hos både liten og stor :)

Ingrediensar

Kakebunn:
300 g sukker
3 store egg
100 g kokesjokolade
150 g smør
2 dl mjølk
300 g kveitemjøl
3 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
150 g smelta smør
ca 500 g melis
200 g kokesjokolade
3 ss sterk kaffi
2 ss mjølk
ca 10 dråpar rom
1 egg


Visp egg og sukker saman til eggedosis, ca. 10 minuttar. Smelt kokesjokoladen saman med smøret og mjølka over svak varme i ein kjele eller i mikroen. Avkjøl og rør inn i eggedosisen. Sikt i dei tørre ingrediensane og rør forsiktig til ein smidig kakedeig. Ha deigen i ein rund kakeform (26 cm diameter) med bakepapir i bunnen. Steik kaka på nederste rille i omnen på rist i 45 minuttar på 175 grader. Avkjøl kaka i forma. 


Lag sjokoladekrem ved å smelte smør og sjokolade i ein kjele. Rør i kaffi og mjølk og deretter melisen. Ta kjelen av plata og rør inn egget slik at kremen blir blank og smidig. Smak til med romessens og sett kjølig til kremen har fått passe tjukk konsistens. 
Del kakebunnen i tre delar. Eit tips er å sette kakebunnen i frysaren ein liten time før du skal pynte den; då vil det ikkje være så mykje "smular"når du arbeidar med kaka.
Dynk gjerne kaka med mjølk for å få den saftigare. Fordel sjokoladekrem mellom kvar kakebunn
Smør resten av sjokoladekremen over kaka. 

Trøffelkaka kan til dømes pyntast med Kvikk-Lunsj-sjokolade og kakestrøssel, som på biletet øvst. Eller som her med Non-Stop-sjokolade  Det enklaste er berre å bruke ein gaffel og lage bølgemønster i glasuren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)