mandag 14. mai 2012

Fiskegryte med paprikachips

Denne smakfulle fiskegryta blei fyrst servert til mor og far av familien Lyng i Måløy. Dei blei så begeistra over denne gode retten at dei måtte få oppskrifta på den. Etter kvart er dette blitt ein klassikar i Hansali-klanen og er absolutt å anbefale!
Tips!
Me har jo fleire i familien som en kan sei er ”kres’n” i matveien. For dei som då ikkje likar fisk, kan ein like godt bruke kylling i gryta. Kjempegodt det også :o)

Ingrediensar

Ca 1- 1,2 kg fisk
Dressing:
4 ss ketchup
4 ss majones
0.5 ts salt
0,5 ts karri
Litt aromat og grillkrydder
Steikte grønsaker:
1 grøn paprika
1 lauk1 raud paprika
1 boks ananas i beter, med saft
1 boks fløyte
Topping:
1 paprikachips
Riven ost

Mmm, nam, nam!








Surr hakka lauk og paprika i ei steikepanne. Tilsett ananas med "sø"





Deretter 1 boks fløyte. La det småkoke i nokre minuttar




Bland ketchupdressing i ei skål






Smør dressingen i ei eldfast form






Slik ser det ut når forma er klar til at fisken skal leggast i.


Skjær fisken i små stykker. Brukar du frossen fisk må den først tinast og deretter tørkast med papir/ handklede. Dryss litt salt på den. Dersom du nyttar kylling må den steikast først og krydrast med salt, pepar og kyllingkrydder.









Strø grovhakka chips som eit fint lag over fisken


Ha over grønsakene






Og til slutt ein topping av riven ost


Forma skal stå midt i omnen på 180 grader i 20 min




Slik ser gryta ut når den er ferdig i omnen



Serverast med ris, salat og evnt. litt paprikachips







1 kommentar:

  1. Denne fiskegryta er knallgod. Anbefales både til fiskeelskara og til dei som er litt kresen når det kjem til fisk. Kjekke mat å lage når ein får besøk.

    SvarSlett

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)