torsdag 31. mai 2012

Heimelaga tomatsuppe


Oppskrift
       
2-3 ss olje
1 liten løk, finhakka
2-3 fedd kvitløk, finhakka
Litt finhakka raud chili (kan sløyfast)
2 ss tomatpurè
2 boksar hermetiske tomatar
2,5 dl vatn+1 kyllingbuljongterning
Salt og pepar
Frisk basilikum, finstrimla
      

Fres lauk, kvitlauk og chili saman med olje på middels varme.







Når lauken er blank og mjuk blander du i 2 ss tomatpure. La det frese saman i ca. 1 min. 







Så kjem ein til tomatane. Bruk stavmiksar for å mose tomatane til den kosistensen som er ønskeleg. Dette tømmes så over i 2,5 dl vatn som er kokt opp saman med 1 hønsebuljong terning. Tøm deretter laukblandinga oppi gryta. La det koke ca 5. minuttar. Smak til med salt, pepar og evt. friske krydder urter. 



Denne tomatsuppa får ein italiensk vri dersom du serverar den med litt pasta, parmaskinke og parmesan. Sidan eg er så glad i egg serverer eg ofte det til også.

Pasta, kokt etter anvisningen på pakken



3 skjever parmaskinke eller annen god skinke. Denne skinka freste eg litt på steikepanna.

Fersk parmesan, i flak.


Da er suppa klar til å nytes:o)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)