lørdag 19. mai 2012

Kveitekrans med bringebær og pistasjekrem

Denne kransen er fylt med nydeleg pistasjkrem og friske bringebær. Det er med på å gjere den utrulig safitg og god. Kan verkeleg anbefale den til kaffebordet på sundagen :o) 



Ingrediensar
Deig:
25 gr gjær
2,5 dl melk
0,5 dl sukker
ca 7,5 dl kveitemjøl
50 gr mjukt smør, i terningar

Fyll:
75 gr pistasjnøtter, hakka
150 gr marsipan, riven
75 gr mjukt smør
0,5 dl melis
200 bringebær
sjokolade, valgfritt

Pynt:
melisglasur
2 ss pistasjenøtter, hakka

Ha alt det tørre oppi ein kjøkkenbolle. Rør forsiktig rundt mens du tar i fingervarm mjølk. Når alt er elta godt saman, ca nokre minuttar, tilsett du smøret litt om litt. Elt dermed lenge; gjerne 10- 15 min., slik at deigen blir glatt og smidig. Her kan du finne mange gode baketips.


Deigen klar til heving

Kle bakebollen med ei klede og ta ein plastikkpose over, og la den heve til dobbel storleik i ca 40 min


Lag pistasjkremen. Ha i finhakka pistasjenøtter, mjukt smør, melis og marsipan riven på eit "råkostjern". Bland alt godt saman med ein stålvisp.


Bland alle ingrediensane godt saman til ein mjuk krem


Kjevle ut ein leiv på ca 30 x 70 cm og fordel fyllet utover. Eg brukar som regel ikke sjokolade på den; syns den er like god uten :o) (meina eg skimta ein liten barneneve opp i sjokoladeposen på bildet.... ;o))







Rull leiva saman og legg skøyten ned mot bakepapiret. Snitt forsiktig med kniv rund kransen, men pass på at det ikkje blir for djupt slik at fyllet renn ut.





La kransen etterheve under eit klede på ein lun stad i ca 30 min.
Veldig praktisk hevebrett fra Clas Ohlson.









Server kransen lunka med ein god kaffi attåt ;o) God sundagskos!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)