Så
er det tid for helg og ein kan skeie ut ein smule og kanskje tillate seg å kose
seg litt ekstra:) Kanskje me kan freiste med desse cake pops´ane?
Utgangspunktet
for cakepops er rester av ei kake, helst formkake eller sukkerbrød utan fyll og
glasur. Ei tredjedels langpanne eller ei lita rund kake gjev ca. 20 cake pops. Tillat
deg å vere kreativ med tanke på smak og utsjånad. Det er berre fantasien
som set begrensningar for det endelege resultatet for desse godisane;)
Rester
av ei krydderkake i langpanne blei mitt utganspunkt for desse cakepops´ane.
Rester frå brownies, sjokoladekake o.l vil også eigne seg veldig godt.
Ingrediensar
Ca. 1 liter kakerestar
1 dl peanøttsmør
1/2 dl Sjokade/Nugatti
50 g mørk kokesjokolade (til å feste pinnane)
200 g mørk kokesjokolade
ca. 20 kakepinnar
kakestrøssel
Start med å
smuldre kakerestane i ei skål. Bland deretter i peanøttsmør og sjokoladepålegg.
Du vil då få ein seig masse.
Trill ut kuler i den storleiken du måtte
ynskje. Smelt den mørke sjokoladen over vatnbad og dypp enden på pinnane nedi
før du stikk dei i kvar kule. Deretter set du kulene i kjøleskåpet ein
halvtime.
Då er det klar for
glasuren. Smelt den kvite sjokoladen over vatnbad (evt. mørk om det er ynskjeleg)
og dypp deretter kulene ned i. Strø til slutt kakestrø over. Set kulene i
kjøleskåpet igjen for å få sjokoladen stiv.
Nyt det med god
samvit; det er helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)