Etter eit mislykka marengsforsøk her om dagen, hadde eg dobbelt opp med eggeplommer til overs. Då var lemon curd eller på norsk, sitronkrem, veldig greit å lage. Den solgule, syrlige kremen er proppa med c-vitamin og passar til så mangt. Den er knallgod som marmelade til brød og kjeks, som fyll i kaker og bakst eller som tilsetning i sausar og dressingar.
Ingrediensar
10 store eggeplommer
120 g usalta smør, smelta
300 g sukker
2 dl pressa sitronjuice
1 krm salt (ein fingerklype salt)
4 ss raspa sitronskal
Hell sitronblandinga gjennom ein sil og ned på eit glas.
Rør inn raspa sitronskal og salt.
Sitronkremen har ein holdbaret i kjøleskåpet i ca. 2 veker. Kos deg med den heime eller gled nokon med den som gave :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)