Prøv desse gode pizzahorna i helga og du vil hauste stor applaus :)
Ingrediensar
Grunndeig:
12 dl kveitemjøl
80 gr smør
1 ts sukker
1 ts salt
50 gr gjær
1 egg
4 dl mjølk
Fyll:
1 pk karbonadedeig
1 pk pizzafyll
Bland dei tørre ingrediensane saman, i ein bakebolle. Held igjen litt av mjølet.
Del smøret i terningar og ha det opp i bakebollen. Ved å elte smøret inn på denne måten får du ein deig som er smidig og enkel å jobba med; i tillegg får du ein utrulig luftig og velsmakande bakst.
Deigen er ferdig elta etter ca. 15 minutter og skal då vera smidig og ha ei blank overflate. Sett den til heving, tildekka med plast eller lokk, på ein lun plass til omtrent dobbel storleik, ca. 45 minutter.
Lag pizzafyllet. Begynn med og steike karbonade- eller kjøttdeig. Pøs på med hakka lauk, paprika, champignon eller det du måtte like. Tilsett deretter krydderfyll. Eg har berre brukt vanleg Toro pizzafyllpakke. Den veit eg småtassane likar, så då er den "bankers":)
Server pizzahorna med ein frisk salat. God helg, alle saman! :)
Hei=)
SvarSlettKjempefin matblogg med mange flotte oppskrifter som gir inspirasjon=)
Pizzahorn er alltid populært her i huset, egentlig pizza i alle varianter, så ville bare tipse om å bytte ut hvetemelet med sikta spelt mjøl istedenfor. Sunnere og enda bedre;)
God helg=)
mvh
Nashmia=)
Tusen takk for tilbakemelding og tipset. Neste gang me bakar pizzahorn skal me prøve med spelt :) Send oss gjerne ei favorittoppskrift, så delar me den på matbloggen :) God helg!
SvarSlettGjør det:) Er veldig godt i vanlig pizzabunn også;)
SvarSlettNashmia:)