Ingrediensar
Brownies:
200 g mørk sjokolade
200 g smør
250 g melis
3 egg
110 g kveitemjøl
Ostekake:
400 g kremost, naturell
150 g melis
1/2 ts vaniljeekstrakt elle 1 ts vaniljesukker
2 egg
Bringebærkrem
150 g bringebær, og noko til pynt
3 dl kremfløyte
100 g melis
Smelt sjokoladen over vannbad.
Rør smør og melis kvitt. Tilsett eit og eit egg og rør godt mellom kvart egg. Bland gradvis inn mjølet. Ha den smelta sjokoladen oppi og bland alt godt saman.
Smør kakerøra utover ei lita, bakepapirkledd langpanne (33x23x5 cm) og glatt ut med kniv eller slikkepott.
Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i kjøkkenmaskin eller rør for hand. Tilsett eit og eit egg om gangen. Rør til ostekremen er glatt og kremaktig. Brei ostemassen forsiktig over brownien og glatt ut med kniv eller slikkepott. Steik kaka i forvarma omn på 170 grader i ca. 35 minutter til ostekaka er fast å ta på, gylden i kantane men lys i midten. Avkjøl kaka på rist og dekk den deretter til med plast og sett den kjøleskåpet i minimum 2 timar; helst over natta.
PS! Me blir heise glade om du trykker "liker" eller legg igjen ein kommentar til oss :) Uansett, god helg til dykk alle!
Veldig fin blogg og mange gode oppskrifter!
SvarSlettDen kaken så syndig god ut. Skal prøves på neste bursdag :-))))
SvarSlettNAM! Treng eg sei meir?
SvarSlettTusen takk for hyggelege kommentarar!
SvarSlettFin blogg dåke har!!! Denne kaka var veldig god:))) laga den til bryllupsfesten vår sist helg!
SvarSlettTusen hjarteleg! Så flott at den falt i smak :)
SvarSlettTusen takk for lettfattelig oppskrift og fine bilder! Kaken er i ovnen! Håper den blir vellykket :-)
SvarSlettSer veldig godt ut!
SvarSlettTips: for å få kremen litt fastere løser jeg opp 3 plater gelatin og visper inn i kremen, da holder kaken seg mye bedre, og man kan pynte den før, blir akkurat like god:))
SvarSlettVanvittig god !! Pass på: Veldig mektig..
SvarSlett