Denne kyllingforma kom eg over då eg las eit ukeblad heime hos mamma. Artikkelen omhandla fantastiske vinnaroppskrifter, med eple som ingrediens, innsendt av lesarane. Juryens kommentar var: "Her er eplene laga saman med kylling i ei form. Bacon gjer god smak til retten, og peanøttene gjer den spennande." Eg prøvde retten og kan trygt anbefale den :)
Ingrediensar
(4porsjoner)
2 ss smør
4 kyllingfileter
salt
pepar
kyllingkrydder
100 g bacon
4 epler
1 dl seterrømme
2 dl lett crème fraiche
2 ss hakka raud paprika
75 gr peanøtter
Smelt smør i ei steikepanne og steik kyllingfiletane raskt på sterk varme. Steik vidare i ca. 10 minutter til kyllingen er gjennomsteikt. Kryde med salt, pepar og kyllingkrydder. La kjøttet kvile i nokon minuttar før du skjærer det i biter og fordelar det i ei eldfast form.
Skjør bacon i biter og steik i panna.
Skrell epla, fjern kjernehuset og del dei i biter.
Steik eplebitane raskt med baconet.
Fordel blandinga over kyllingen i forma.
Bland saman rømme, crème fraice og paprika.
Fordel blandinga i forma og strø på peanøtter.
Sett forma i omnen ved 200 grader å la den stå i ca. 15 minutter til alt er gjennomvarmt. Server kyllingforma med kokt ris, salat og evnt. grove rundstykker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)