Ristoppar har vore tradisjon i familien heilt sidan me var små. Lika sikkert som det var bursdag, stod ristoppar på menyen.
Me har teke tradisjonen med oss, og her og dagen då dei blei servert i eit barnebesøk, var ristoppane favoritten til smårollingane.
2 koppar sukker
1 1/2 plate kokesjokolade
150 gr Delfiafett
5 dråpar romessens
1 pose puffa ris
Me har teke tradisjonen med oss, og her og dagen då dei blei servert i eit barnebesøk, var ristoppane favoritten til smårollingane.
Ingrediensar
5egg2 koppar sukker
1 1/2 plate kokesjokolade
150 gr Delfiafett
5 dråpar romessens
1 pose puffa ris
Visp egg og sukker saman til eggedosis. Tar normalt ca. 10 minutter
Mens du piskar eggedosis, smeltar du Delfiafett og kokesjokolade over vannbad.
Me har lært at eggedosisen er ferdig når du kan "skrive", "Ole", med vispen :)
Ha sjokoladeblandingen opp i eggedosisen og rør saman.
Romessens gjer ein spesiell god smak. Det lille ekstra :) Tilsett 5 dråpar.
Rør puffa ris forsiktig inn. Du kan helde av litt riskorn og evnt. ha i meir etter kvart, sidan sjokoladen har ein tendens til å legge seg i botnen.
Legg muffinsformer ut på brett, gjerne steikebrett, og ha risblandinga opp i, med skjei. Oppbevar ristoppane kjølig, tildekka med plast/ aluminiumsfolie, før servering.
Ristoppane passar glimrande å gje vekk i gåve. Kven blir vel ikke glad for å motta slike lekkerbisknar uventa? ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)