søndag 30. september 2012

Krydderkake med tyttebær og eple


Dette er ei god, lettlagd haustkake med epler og tyttebær. Lag gjerne dobbel porsjon og ha i to former, slik at du kan fryse ned den eine og ha på lur til juletider.


Ingrediensar

3 egg
3 dl sukker
4,5 dl kveitemjøl
1 ss malt kanel
1 ss malt ingefær
1 ss malt nellik
1,25 ts natron
0,75 dl nøytral matolje eller smelta smør
1,5 dl kulturmjølk eller kefir
1,5 dl tyttebær
1 dl eple i små bitarFinn fram og mål opp alle ingrediensane.Visp egg og sukker til eggedosis.Bland saman kveitemjøl, krydder og natron. Ha i mjølblandinga vekselvis med olje eller smør og kulturmjølk. Rør til ei glatt røre. Bland i rørte tyttebær og hakka epler og vend lett om.Ha kakerøra i ei godt smurt form, evnt. to dersom dobbel røre.Avkjøl krydderkaka i forma. Den smakar best dagen etter den er bakt og held seg lenge i kjøleskåpet.


3 kommentarer:

 1. Hei på dere!
  Har hatt besøk av Anlaug denne helga og hun tipset oss om bloggen deres.
  Den er kjempefin og det er så kjekt å se bilder fra kjente på Austevoll. Kommer til å prøve oppskriftene som dere legger ut ut, Særlig tykklefsene, de vet vi er farlig gode. Hils moren og faren deres fra oss. Hilsen Katrine og Robert fra Egersund.
  Ps! Kan gjerne sende noen gode oppskrifter på Mail hvis dere vil ha.

  SvarSlett
 2. Hei og takk for sist Katrine! Så kjekt du har tatt turen innom bloggen vår og at den falt i smak:) Sporty av tante Anlaug å stille opp og lage tjukklefser saman med oss. Garantert ei oppskrift som vil bli vidareført i generasjonar:) Glad for at tante har tatt vare på den fra den gang bestemor laga lefser. En oppskrift du bør prøve er den fiskegryten med paprikakjips. Den har blitt festmat i vår familie. Setter pris på om du vil dele nokon gode oppskrifter med oss. Då prøver me dei ut og legger dei så på bloggen med bilder, om det er greit? Du kan bruke min mail, m-dronen@online.no På forhånd takk:) Skal helse til mor og far:) Hils dine! Helsing Marta

  SvarSlett
 3. Det bør være med steketemperatur og volum på formen. Spesielt steketemperatur er viktig.

  SvarSlett

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)