mandag 6. august 2012

Grunnoppskrift til bollar/ kveitebakst

Her kjem ei god, gamal grunnoppskrift til kveitebakst, som du kan bruke når du skal lage for eksempel skillings- eller skulebollar, ulike kringler eller kransar, eller som eg valde i dag; enkle, gode kveitebollar.



Grunnoppskrift

900- 1000 g kveitemjøl
5 dl mjølk
1,75 dl sukker
150 g smør/margarin
1 pk gjær
2 ts kardemomme
1 ts salt


Bland alle ingrediensane i ein bakebolle (med unntak av smøret og ca. 100 g av mjølet). Elt deigen i ca. 10 minutter og spe på med resten av mjølet dersom deigen virkar klissete. Ha smøret i og elt i ytterligare 5 minutt. Sjå tidligare oppskrift for meir detaljert beskrivelse av elting av deig. Dekk bakebollen med plast og la den heve i ca. 45 minutter.







Del deigen i like emner og trill ut bollar.






La bollane etterheve på ei bakepairkledd plate, under eit kjøkkenhandklede, i ca. 45 minutter. Pensle bollane med egg før du steikjer dei i omnen på 225 grader i 10-15 minutter.





Mulighetane er mange vha denne oppskrifta, så det berre fantasien og smaken som set begrensningar for kva du vel å lage. 




Desrsom du har planar om å fryse bollane, anbefaler eg å lage dobbel deig, for desse går "unna som varmt kveitebrød" :)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)