onsdag 1. august 2012

Kyllingform med eple og bacon

Denne kyllingforma kom eg over då eg las eit ukeblad heime hos mamma. Artikkelen omhandla fantastiske vinnaroppskrifter, med eple som ingrediens, innsendt av lesarane. Juryens kommentar var: "Her er eplene laga saman med kylling i ei form. Bacon gjer god smak til retten, og peanøttene gjer den spennande." Eg prøvde retten og kan trygt anbefale den :)

Ingrediensar
(4porsjoner)
2 ss smør
4 kyllingfileter
salt
pepar
kyllingkrydder
100 g bacon
4 epler
1 dl seterrømme
2 dl lett crème fraiche
2 ss hakka raud paprika
75 gr peanøtter


Smelt smør i ei steikepanne og steik kyllingfiletane raskt på sterk varme. Steik vidare i ca. 10 minutter til kyllingen er gjennomsteikt. Kryde med salt, pepar og kyllingkrydder. La kjøttet kvile i nokon minuttar før du skjærer det i biter og fordelar det i ei eldfast form.
Skjør bacon i biter og steik i panna. 




Skrell epla, fjern kjernehuset og del dei i biter.






Steik eplebitane raskt med baconet. 




Fordel blandinga over kyllingen i forma.


Bland saman rømme, crème fraice og paprika. 


Fordel blandinga i forma og strø på peanøtter.


Sett forma i omnen ved 200 grader å la den stå i ca. 15 minutter til alt er gjennomvarmt. Server kyllingforma med kokt ris, salat og evnt. grove rundstykker.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)