fredag 7. september 2012

Rørte blåbær

Tidlegare i veka var me i Myrkdalen og såg etter leiligheta vår og samstundes fekk med tid til å plukka litt blåbær i den vakre fjellheimen. Ein bratt grusveg førte oss opp til ein støl omringa av vakkert naturlandskap. Der oppe i duskregn, var det blåbærlyng så langt auge kunne sjå. Det var utrulig spesielt å plukke blåbær medan me kunne klappe hestane som gjekk ved sida av oss å beita.






Spanande å sjå om unge bornesinn kjem til å hugse slike fantastiske augneblink om tid og stund. 




Ingrediensar

(3-4 boksar)
1 kg blåbær
350 gr sukker
evnt. frysepulver





Bland reinska bær og sukker og rør til sukkeret er heilt oppløyst og bæra nærast skummar. Fyll over på eigna emballasje som toler kulde.



Blåbær kan også kokast til syltetøy, men rørt er ti gangar betre. Ta syltetøyet opp av frysaren litt før det skal nyttast, så har du smak av somar når vintermørkret senkar seg.




1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

Så kjekt at nettopp du tok turen innom bloggen vår. Håpar du finn noko godt å lage:) Me blir veldig glad om du legger igjen ein kommentar til oss:)